Friday, March 16, 2012

Ladang anggur tasik beris, sik. kedah

Lama sungguh tak update kat blog ni..... maklumlah tengah sibuk sikit. 2 minggu lepas balik sik, kedah. ada kenduri cukur kepala sikit.... lepas siap kenduri cukur kepala baru la sempat nak jalan-jalan kad sik ni.....
Terasa nak makan mi kuah pulak... jadi akak ani tolonglah buatkan kat saya...



Ini gambar masa masak. gambar masa makan takleh tunjuk, sebab kite ni gejoloh sikit,,, upppsss silap, gelojoh bukan gejoloh heheheh. kalau nak rasa boleh la cuba dekat sini.....

Sambil makan boleh la menghirup udara segar... dekat kl susah nak jumpa tempat macam ni....
kalau kengkawan nak nak tahu tempat ni.... tasik ni adalah tempat peranginan ni daerah sik ni... nama tasik ni tasik beris, sik, kedah. dekat dengan empangan pedu....



Kalau taktau nak pergi sini, dekat simpang 3 tu ada signs board... ala yang warna hijau tu...
sambil-sambil nak singgah kedai tu, singgahlah sekali dekat ladang anggur tasik beris... kengkawan boleh tengok bermacam-macam jenis anggur yang manis-manis belaka.. kengkawan nak tau tak ladang anggur ni terbesar di asia. 

Ladang anggur tasik beris, Sik. Kedah

Kalau anda inggin bercuti kat sini, homestay ada disediakan untuk yang nak bawa keluarga jalan-jalan.
Selamat bercuti....

1 comment:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...